Големият победител в тазгодишното издание на конкурса за студенти Академия за

...
Големият победител в тазгодишното издание на конкурса за студенти Академия за
Коментари Харесай

Ecohunt е големият победител в конкурса за студенти „Академия за иновации“

Големият победител в тазгодишното издание на състезанието за студенти „ Академия за нововъведения “ е тимът на Ecohunt, който включва студентите Зорница Найденова от Университет за архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) и Илияна Банкова от Университет за национално и международно стопанство (УНСС).

Te печелят грант в размер на 10 000 лева, пътешестване до европейските институции в Брюксел и присъединяване в акселераторската стратегия на Innovation Starter. Финансовата премия връчи Христо Стоянов, представител на Европейски капиталов фонд за България, а премия на Европейската комисия – Бойко Благоев, началник отдел Комуникации в представителството на Европейската комисия в България.

EcoHunt е мобилно приложение, отдадено на почистването на околната среда и възстановяване на човешките привички.

Вдъхновени от природата и с готовност да я запазим чиста, желаеме да ангажираме всички в тази обща задача. Това ще стане посредством геймифицирано мобилно приложение на правилото „ търсене на съкровища “, като всеки ден се дава задача, която денем би трябвало да се извърши “, споделя водачът на плана Зорница, студент в УАСГ със компетентност „ Геодезия “.

Според нея по този метод се извършват няколко цели – почиства се околната среда всеки ден с дребни стъпки, основава се табиет и отговорност към природата и се цели попречване на почвите, водата и храната.

Целим решение на световен проблем с дребни стъпки. Използва се методологията и потребните модели на геймификацията. Имаме създадени функционалности и дизайн “, добавя Зорница Найденова.

Финалът на десетата кръгла годишнина на „ Академия за нововъведения “ се организира на 2 и 3 юни в София Тех Парк. В тазгодишния конкурс за студентски предприемачески хрумвания участваха над 50 плана, от които 10 бяха позволени до край.

На второ място остана отбор Twisted Technology със студенти от Технически университет в София – Кристиян Григоров, компетентност „ Компютърно и софтуерно инженерство “, и Димитър Павлов, компетентност „ Стопанско ръководство “. те са основали мобилна и уеб платформа, където всеки консуматор може да откри и да се свърже с най-подходящия за него сервиз за техника. Тяхната финансова награда е в размер на 2000 лева и също печелят посещаване на европейските институции в Брюксел, както и присъединяване в акселераторската стратегия на Българска фондова борса – Beam lab.

На трето място са студентите от Варненски свободен университет „ Черноризец Храбър “, отбор Black Window, с участници Доротея Николаева и Цветан Митев, студенти в компетентност „ Архитектура “, и Калина Митева, студентка в компетентност „ Международен бизнес с британски език “, които аплайваха с концепцията си за екологични панели „ Green Air “, направени от мъх и мицел. Те печелят финансова награда от 1000 лева, пътешестване до европейските институции в Брюксел, предметни и поощрителни награди.

Ключови партньори на Академия за иновации са Представителството на Европейската комисия в България, Европейската капиталова банка, Българската фондова борса, UniCredit Bulbank и други

Economic.bg е медиен сътрудник на събитието.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР